Η Dani και ο Jonty κατάφεραν από την κρυψώνα τους να αποτυπώσουν μια οικογένεια κιρκινεζιών που τσακώνονται μεταξύ τους. Εδώ, ένα νεογνό ζητά τροφή από τη μητέρα του. Λήψη με Canon EOS R7 και φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM στα 150mm, με 1/6400 δευτ., f/6.3 και ISO2500. © Jonty Clark
Η νεαρή Βρετανίδα φωτογράφος Dani Connor κατάφερε να δημιουργήσει όνομα στον χώρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν εγκλωβίστηκε στη σουηδική Λαπωνία. Η Dani ήταν εθελόντρια σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων της περιοχής, όταν πολλές περιοχές ανά τον κόσμο μπήκαν σε καραντίνα. Εκμεταλλεύτηκε εκείνη την περίοδο προς όφελός της, δημιουργώντας στενή σχέση με τα άγρια ζώα της περιοχής – και συγκεκριμένα με μια μικρή ομάδα κόκκινων σκίουρων.
«Το είδα ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσω την καριέρα μου», λέει. «Έδωσα στον εαυτό μου περιθώριο έξι μηνών και είπα ότι αν δεν με βγάλει κάπου, θα επιστρέψω στη δουλειά μου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.» Μετά από μόλις μισό χρόνο στοχευμένης προσπάθειας, η Dani είχε αποκτήσει περίπου 60.000 ακόλουθους στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, ενώ λάμβανε οικονομική υποστήριξη από συνδρομητές στο Patreon, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για τη δουλειά της.
Ζητήσαμε από την Dani να μοιραστεί ορισμένες από τις κορυφαίες συμβουλές της με τον σπουδαστή φωτογραφίας Jonty Clark, ο οποίος ήθελε να μάθει περισσότερα για τη φωτογράφιση ζώων στη φύση. Δώσαμε στον Jonty μια Canon EOS R7, την οποία είχε χρησιμοποιήσει η Dani σε μια φωτογράφιση άγριας φύσης στην Ισπανία, και τους τοποθετήσαμε σε μια φωτογραφική κρυψώνα απ’ όπου ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσαν να εντοπίσουν αρπακτικά πουλιά που πετούν γρήγορα.
Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές που έδωσε η Dani εκείνη την ημέρα, μαζί με ορισμένες από τις καλύτερες λήψεις που τράβηξαν εκείνη και ο Jonty.